Vaaliohjelmamme 2023

Vaikka emme näihin eduskuntavaaleihin kerenneetkään, totesimme ettei se ole syy olla tuomatta tavoitteitamme alkavalle vaalikaudelle ilmi.

Laadimme siis seitsenkohtaisen vaaliohjelman, jossa hampun kieltolakiin, sen ylläpitämiseen ja hampun hyödyntämisen esteisiin liittyvät ongelmat purettaisiin kiireellisyysjärjestyksessä.

1. Päihdevalistuksen tulee rakentaa luottamusta yhteiskuntaan
2. Dekriminalisoinnilla eroon syrjäyttävästä politiikasta
3. Lääkekäytön estäminen vahingoittaa terveydenhuoltoa
4. Hampun viljely on merkittävin ympäristöteko
5. Hampputeollisuuden avaaminen vaatii suoria toimia
6. Aloitetaan työ kannabiksen laillistamiseksi
7. Huumekauppa rangaistuspolitiikan keskiöön

Lue koko ohjelma täältä.

Tuomalla tavoitteet julki jatkamme aiheeseen liittyvää yhteiskunnallista keskustelua. Siinä kootaan yhteen ne hamppukasvin kohteluun liittyvät ongelmat, jotka yhdessä estävät kasvin kokonaisvaltaisen hyödyntämisen. 

Joidenkin ongelmien korjaamiseen riittää pelkkä asennemuutos virkamieskunnassa, jotkin kaipaavat lainsäädännöllistä hienosäätöä, mutta etenkin ”kieltolain tappama” hampputeollisuus vaatii myös suoraa tukea kokonaisen teollisuudenalan henkiinherättämiseksi.

Seuraavat vaalit on europarlamenttivaalit kesällä 2024. Auta meitä osallistumaan niihin kannattamalla Hamppupuolue puolurekisteriin ajoissa. Vain tällä tavoin tavoitteemme pääsevät osalliseksi julkista keskustelua – vaaleista toiseen, kunnes ne on saavutettu.

Piditkö lukemastasi? Jaa se somessa!


Lisää artikkeleita

Kommentoi