Tunne strategiamme

Hamppu on ainutlaatuinen kasvi, mutta ei välttämättä ole helppoa oivaltaa kuinka sen ainutlaatuisuus heijastuu myös poliittiselle kentälle.

Sen kautta voidaan ottaa kantaa laajasti useisiin muihin poliittisiin kysymyksiin, kuten talous-, terveys-, turvallisuus-, sosiaali- ja ympäristöpolitiikkaan, mutta lisäksi se tarjoaa rohkeasti hyödyntämistään edistävälle puolueelle ainakin muutaman ainutlaatuisen mahdollisuuden vaalikampanjointiin – kiitos kieltolain.

1) Tunnemme äänestäjäsegmenttimme ja tiedämme että se on riittävän suuri: Vuosittain kannabiksen käyttörikokseen syyllistyy vähintään 400 000 henkilöä ja viranomaisten tekemä tutkimustyö antaa lisätietoa segmentin jakaantumisesta mm. ikäryhmittäin ja alueittain.

2) Viranomaiset hoitavat markkinointia puolestamme: Kannabiksen käyttörikoksista jaetaan kymmeniä tuhansia elämää haittaavia oheisrangaistuksia joka vuosi, unohtamatta kannabista lääkkeeksi käyttävien tai laillisten yrittäjien kohtaamia vaikeuksia.

3) Hampunlehti on joillekin liikaa, toisille riittävästi: Laissa puolueille on taattu yhtäläinen oikeus suorittaa vaalimarkkinointia kunnissa. Hampunlehden esilläolo vaalijulisteessa kiinnittää varmasti myös tärkeimmän äänestäjäkuntamme huomion, mediaa ja yhteisen agendamme vastustajia unohtamatta.

Hamppupuolueen ei tarvitse vedota niihin kolmeen miljoonaan kansalaiseen, joista enemmistö on enemmän tai vähemmän puolueuskollisia äänestäjiä. Koska edellämainituista syistä keskivertoäänestäjämme ei juurikaan luota viranomaisiin tai poliittiseen päätöksentekoon, voimme arvioida leijonanosan heistä löytyvän niistä 1,5 miljoonasta jotka eivät perinteisesti äänestä.

Jotta nämä ainutlaatuiset mahdollisuudet kantaisi maaliin saakka, keskeisin asia on pitää Hamppupuolue yhden asian puolueena. Ymmärrettävästi muut ’yhdet asiat’ ei saa samoja etuja poliittisella kentällä kuin hamppu, mutta on myös huomioitavaa että aina kun puolue ottaa kantaa uuteen asiaan, joku osuus äänestäjistä ei siitä kannasta pidä. Me käännämme tämän vahvuudeksi siten, että ehdokkaamme saavat vapaasti tuoda toissijaiset kantansa esille, jotta jokainen äänestäjä voisi löytää itselleen mieluisensa.

Jotta tavoitteet olisi kuitenkin mitoitettu realistisesti, voitamme ilman kansanedustajaakin. Rekisteröity puolue kun pääsee valtion puoluetuelle, jos yltää 2% (n. 60 000 ääntä v. 2019) valtakunnalliseen äänisaaliiseen eduskuntavaaleissa. Nuo varat ohjaamme edelleen kannabisaktivismin hyväksi yhdistyksille ja tapahtumiin, sekä tuemme jäsentemme mahdollisuutta puolustaa itseään oikeudessa – molemmat toimenpiteitä, jotka ruokkivat vaikuttamista asian puolesta Suomessa.

Lue lisää puolueen esitteestä ja muista vilkaista myös YouTube -kanavamme.