Sami Somero

Syntynyt v. 1982

IT vastaava, hallituksen jäsen
Freelancer

"Don't fix it if it ain't broken"

ICT mikä?

Lapsesta asti tietokoneiden parissa kasvanut, itseopiskellut ”IT-nörtti”. Työkokemusta alalta reippaasti yli +10v. Työtehtävät ovat vaihdelleet laidasta laitaan aina kassajärjestelmän luomisesta Start Up -yrityksen project manager rooliin.

Miksi hamppupuolue?

Olen aina ollut kiinnostunut kaikenlaisen tiedon omaksumisesta ja kannabiksen kohdalla tieto oli hyvin ristiriitaista. Tämä ristiriitaisuus korostui matkustellessani ulkomailla joissa kulttuuriin kuului asenne missä alkoholin käyttöä katsottiin pahalla mutta kannabiksen käyttö oli hyväksyttyä.

Kannabiksen kriminalisointi on myös aiheuttanut mielestäni täysin käsittämättömän tilanteen missä kannabis tunnustetaan lääkkeeksi mutta sitä on erittäin hankala saada Suomessa lääkekäyttöön; verrattuna maihin joissa lääkärit määrävät kannabisreseptin vaivoihin jotka vaihtelevat uniongelmista kroonisiin kipuihin.

Teollisuushampun hyötykäyttö Suomessa on vieläkin lapsen kengissä ja laahaa huume -stigman perässä aiheuttaen näin verotulojen alenemista.

Aloin tutkimaan kannabiksen kieltolain historiaa josta ilmeni ettei kannabiksen laittomuuden syynä ollut mikään looginen syy vaan ihan muut poliittiset syyt jotka YK:n kautta rantautuivat myös Suomeen eli käytännössä 60-luvun globaali politiikka.

Yllä listatuista syistä johtuen päädyin hamppupuolueeseen.

Mitä muuta kertoisin itsestäni…

Kannatan mm. tasa-arvoisuutta, yksilönvapautta sekä tervettä maalaisjärkeä johon mediakriittisyys kuuluu.

Kannatan myös kaikissa asioissa tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa tunneperäisten argumentaatioiden sijaan.

 


Hallituksen jäsenet