Liity jäseneksi

Kaikilla Hamppupuolueen henkilöjäsenillä on yhtälainen oikeus puolueen tarjoamiin jäsenetuihin, -tilaisuuksiin ja -palveluihin, sekä osallistua puolueen ehdokkaiden valitsemiseen valtiollisia vaaleja varten.

Jäsenyys on voimassa aina maksuvuotta seuraavan vuoden loppuun.

Muistathan tutustua puolueen sääntöihin sekä jäsenyyden ehtoihin ja etuihin!

Kuvia jäsenalueelta
Rajapinta puoluetyöhön
Keskustelualue
Oppaat

Kannatusjäseneksi

Puolueen kannatusjäsenyys sopii sinulle, joka olet utelias puolueen toiminnasta, muttet vielä tiedä haluatko julkista hallitusvastuuta tai asettua Hamppupuolueen ehdokkaaksi.

Kannatusjäsenenä sinulla on osallistumis- ja puheoikeus puoluekokouksissa, sekä vastaavat oikeudet jäsenetuihin kuin muillakin jäsenillä. Kannatusjäsen voi myös osallistua alue- ja kuntavaaleihin.

Halutessasi voit myöhemmin päivittää jäsenyytesi.

Jäsenmaksu: 21 € / vuosi

Varsinaiseksi jäseneksi

Jos haluat ehdokkaaksi eduskunta- tai europarlamenttivaaleissa, tai työ Hamppupuolueen kehittämiseksi kuulostaa parhaalta tavalta edistää yhteistä agendaa, liity puolueen varsinaiseksi jäseneksi.

Varsinainen jäsen on äänivaltainen jäsen, joten hänellä on myös aloite- ja äänioikeus puoluekokouksissa. Lisäksi se mahdollistaa puoluehallitukseen osallistumisen.

Voit myös päivittää kannatusjäsenyytesi varsinaiseksi jäseneksi alla olevasta linkistä.

Jäsenmaksu: 42 € / vuosi

Kunniajäseneksi

Kunniajäsenyys tarkoittaa elinikäistä varsinaista jäsenyyttä Hamppupuolueessa, josta ei peritä vuosittaista jäsenmaksua. Hallitus voi nimittää kunniajäseneksi henkilön, joka on edistänyt puoluetta merkittävästi työllään tai taloudellisesti.

Kunniajäseneksi voi hakea vähintään kaksi perättäistä vuotta puolueen jäsenenä ollut henkilö, jolla on suosituskirje kahdelta muulta puolueen jäseneltä. Hallitus päättää hakemuksen käsittelymaksusta vuoden 2023 aikana.

Lisäksi hallitus päättää kunniajäsenyyksien myöntämisestä aikaansaavimmille puolueaktiiveille joka toinen vuosi.

Yhteisöjäseneksi

Yhteisöjäsenellä tarkoitetaan yhdistystä tai yritystä, joka on liittynyt puolueen jäseneksi. Yleisimmin yhteisöjäsenyys kuuluu puolueen piiriyhdistyksille, jotka on perustettu tukemaan tai edustamaan puoluetta omalla alueellaan.

Yritykset ja muunlaiset yhdistykset voivat myös hakea yhteisöjäseniksi. Jäsenyyden ehtoja ei ole säännöissä tarkemmin määritelty, vaan puoluehallitusen pyrkimys on win-win -ratkaisu hakijan toiveiden ja ehdotusten mukaisesti.

Suomi on pieni, hamppurajoitteinen maa, mutta vain yhdessä voimme tehdä siitä paremman!


Ehdot ja edut

Jäsenen tulee olla:

Vähintään 18-vuotias.
Suomen kansalainen tai maassa vakituisesti asuva ulkomaalainen.
Ei tuomittu seksuaali- tai henkirikoksesta kuluneen 10v. aikana.
Ei vajaavaltainen tai tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Jäsenyyden mukana tulee:

Oikeus osallistua puoluekokouksiin ja muihin jäsentapahtumiin.
Oikeus osallistua ehdokkaiden valitsemiseen.
Pääsy jäsenten verkkopalveluihin ja jäsensisältöön (atm. 1 opasta tai tuotetta).
Jäsenalennuksia kaupan tuotteista ja puolueen järjestämistä yleisötapahtumista.

Toimitettu jäsenhakemus käsitellään hallituksen kokouksessa, jonka jälkeen hyväksytyille jäsenille toimitetaan sähköpostitse maksutiedot jäsenmaksua varten. Kun jäsenmaksu on saapunut, jäsenyys vahvistetaan ja jäsenelle toimitetaan tunnukset puolueen verkkopalveluihin.

Hakemusten käsittelyajaksi arvioidaan noin 1-3 viikkoa.