Kannattaminen on ilmaista, sen hyöty korvaamatonta

Puolueemme eroaa kaikista muista puolueprojekteista merkittävästi. Sääntöjen mukaan se ei pyri vaikuttamaan pelkästään ”valtiollisiin asioihin” vaan myös yhteiskunnallisesti. Se ei halua rakentaa vaikutusvaltaa itselleen, vaan jäsenistölleen, olivat he sitten yksityishenkilöitä tai yhdistyksiä. Se ei seiso tumput suorina odottaen ääniä päästäkseen joskus vaikuttamaan, vaan tuottaa oppaita auttamaan kansalaista kieltolain ikeen alla, olivat he sitten tulevia äänestäjiä tai ei.

Vaikutustapamme on suoraviivainen. Poliittinen korrektius ei ole tärkeää, sillä viidenkymmenen vuoden vainoamisen jälkeen nuo vainoamisen ylläpitäjät tulee avoimesti haastaa – sillä areenalla missä he omankin äänensä kuuluviin saavat ja sillä hetkellä kun kannatus heidän mielipiteilleen mitataan. Se voidaan tehdä vain vaalikentällä ja sen haluamme tehdä kainostelematta.

Ensisijaiseen kohderyhmäämme kuuluu ne yli 400 000 vuosittain kannabista nauttivaa. Heistä suurin osa löytyy nukkuvista tai uusista äänestäjistä, eikä heistä tarvita kuin 1/4 europarlamenttivaaleissa 2024 tai 1/6 eduskuntavaaleissa 2027, jotta vastustajamme ovat pakotettuja ottamaan kieltolain haitat vakavasti. Tässä on se todellinen voima, jonka voimme yhdessä osoittaa.

Lisäksi voidaan huomioida se, kun tuoreimman kyselytutkimuksen mukaan jo yli puolet kansalaisista vähintään dekriminalisoisi kannabiksen ja kolmannes sallisi pienimuotoisen kotikasvatuksen, ensisijaista kohderyhmäämme suurempi joukko äänestäjiä voi löytyä yleisemminkin niiden 1,5 miljoonan perinteisesti nukkuvan joukosta.

Deadline vuoden vaihteessa

Puolueen rekisteröimiseksi vaadittavien kannatusilmoitusten keräämisen aikaraja koittaa alle kahden kuukauden päästä, 2.1.2024. Puoliväli on saavutettu, eli maaliin pääsemiseksi riittää, jos jokainen jo kannattanut tuo vielä yhden kannatuksen tuttavapiiristään. Some-estojen ylittämisessä ei mikään ole tärkeämpää kuin sisältömme jakaminen, tilaisuuden tullen myös muihin kanaviin internetissä. Muutoin emme juuri uutta yleisöä varjobannien ylitse tavoita.

Erityisen kiitollisia olemme kaikille yrityksille, jotka tarjoavat liiketiloissaan näkyvyyttä keräyksellemme sekä pitävät saatavilla puolueen mainosmateriaalia. Mikään muu puolue ei tällaisesta edusta voisi nauttia ja toivomme, että mahdollisimman moni heillä asioivista käyttää tilaisuuden hyödyksi. Esitteille kun löytyy hyötykäyttöä vaikkapa tämän videon ohjeistamana.

Kuten kansalaisaloitteetkin ovat uupuvat kannatuksensa vasta viime hetkillä keränneet, tätä tietä kulkee ilmeisesti puoluekin. Se ei haittaa, sillä aikaa jää riittävästi seuraavaan haasteeseen valmistautumiseen – ensi kesän europarlamenttivaaleihin, jossa haluamme nostaa esille 20 parhaiten suuren yleisön ennakkoluuloja purkavaa ehdokasta – yrittäjiä, tutkijoita, lääkekäyttäjiä, omien alojensa ammattilaisia.

Mutta ennen niitä askelia tarvitsemme edelleen näkyvyyttä puolueen rekisteröinnin loppuunsaattamiseksi. Tehokkainta on tuttavan tekemä suositus ja vielä tehokkaampi jos se tehdään henkilökohtaisesti. Jokainen jako somessa auttaa viestiä tavoittamaan n. 10%-25% seuraajistasi ja jokainen uusi seuraaja kasvattaa aina sisällön jakamisen todennäköisyyttä.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua hampun puolesta taistelemiseen sillä areenalla, mistä sen kielto saa valtansa. Ja tilastotiedon mukaanhan meitä on monta kertaa enemmän kuin riittävästi sen taistelun voittamiseen.

Tuon voiton tuomisessa auttaminen ei sinulle, hyvä lukija, maksa mitään. Kannattaminen on ilmaista, tiedon jakaminen on ilmaista ja äänestäminen on ilmaista. Ja voittohan tuo asemista merkittävimmän, paikan jossa kasvin puolesta puhujia ei enää voi sensuroida.

Siksi siis;

Pienellä vaivalla mittaamattoman suuri hyöty, kiitos siis kun kannatit.

Tapani Karvinen
Puheenjohtaja / Hamppupuolue ry

Piditkö lukemastasi? Jaa se somessa!


Lisää artikkeleita

Kommentoi