Hamppumarssi

Mielenosoitusta kannabiksen kieltolain kumoamiseksi on järjestetty Turussa vuosituhannen vaihteesta saakka, ensin Vihreät pantterit ry:n toimesta, myöhemmin Turun seudun kannabisyhdistyksen. Vuodesta 2024 alkaen mielenosoituksen järjestää Hamppupuolue, vastuuhenkilöiden säilyessä samoina ja tapahtuman kehittämisen jatkuessa puolueen tarjoamien lisäresurssien turvin.

Kiitos Hamppumarssista 2024!

Kahdeskymmenes ensimmäinen Hamppumarssi järjestettiin perinteisellä kaavalla lauantaina 25.5.2024 kello 12 alkaen Turun Puolalanpuistosta.

Tapahtuma sujui suunnitelman mukaisesti ja aikataulussa, ilman järjestyshäiriöitä. Video mielenosoituksesta tulossa YouTube -kanavallemme myöhemmin.

Suurkiitos kaikille mielenosoituksen toteuttamiseen osallistuneille, sitä tukeneille, mainostaneille sekä tietenkin siihen osallistuneille!

Auta kasvattamaan mielenosoitusta!

Vaikka viimeisten vuosien aikana osallistujamäärä on tasaisesti kasvanut, vielä on tehtävää jotta mielenosoituskulkueen koko olisi sama kuin kaksikymmentä vuotta sitten. Valitettavasti tätäkään tapahtumaa ei voi maksullisesti somessa mainostaa, joten kiinnostuneiden ylläpitämä puskaradio jää parhaaksi tavaksi promotoida tapahtumaa.

Toimitamme mielenosoituksen julisteita ja esitteitä saataville erinäisiin yrityksiin noin kuukausi ennen tapahtumaa.

Aikataulu

12.00 / Kokoontuminen Puolalanmäellä, SM-kisojen esikarsinta alkaa.
13.30 / SM-kisojen esikarsinta päättyy.
14.00 / Kulkueen järjestäytyminen ja liikkeellelähtö.
14.30 / Puheet torilla.
15.00 / Puistotapahtuma alkaa Vartiovuorella.
16.30 / Yhdistysten puheenvuorot.
18.00 / SM-kisojen finaali.
21.00 / Mielenosoitus päättyy.

Sponsorit

Kiitämme suuresti mielenosoituksen sponsoreita tapahtuman mahdollistamisesta ja vapaaehtoisten palkitsemisesta.

Kannattaa muistaa noukkia nippu esitteitä jaettavaksi tai kysäistä julisteita mielenosoituksen tukijayrityksistä. Mainosmateriaalia on saatavilla jo kuukausi ennen tapahtumaa ja kaikkihan pitää hyvissä ajoin jakaa!

+ Te arvon yleisö, maistamalla tapahtumassa tarjolla olevaa ruokaa ja ainutlaatuisia herkkuja!

Jos yrityksenne tai yhdistyksenne olisi halunnut olla mukana tukemassa tapahtumaa mutta syystä tai toisesta kutsumme ei tullut perille, pistä sähköpostia os. info@hamppupuolue.net. Pidämme huolen että ensi kerralla ei unohdu!

Tekijätiimiin?

Mielenosoituksen toteuttamiseksi tarvitaan muutamia kymmeniä vapaaehtoisia huolehtimaan liikenteenohjauksesta, myynnistä sekä tietenkin kaluston kasauksesta ja purkamisesta. Palkkioksi tapahtuman rakentamisesta tarjoamme tietenkin ruoat Vartiovuorella sekä sponsoriemme täyttämän, muhkean palkkiopussin.

Vapaaehtoishaku vuoden 2024 marssille on päättynyt.

Jointinkäärinnän SM-kisat

Tämä rento kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2019. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, vaan osallistumiseen riittää, että olet ajoissa paikalla.

Puoliltapäivin alkavassa esikarsinnassa kilpailijoilla on 90 sekuntia aikaa valmistaa mitä kaunein ja toimivin jointti. Tarpeiksi annetaan kaksi pitkää paperia, 2 tippiä, sekä kuituhampun kukintoa täytteeksi.

Tuomaristo arvostelee tuotokset iltapäivän aikana ja 3 parasta kutsutaan finaaleihin kilpailemaan viime vuoden voittajaa vastaan. Finaalin säännöt sekä palkinnot kolmelle parhaalle ilmoitetaan ennen finaalia.

Palkintoja jaetaan voittajille jonkun satasen edestä, joten ei kannata jättää tilaisuutta käyttämättä!

Jointinkäärinnän SM-finaali, 2019

Videoita aiemmista mielenosoituksista

Hamppumarssia on järjestetty vuodesta 2000-saakka säännöllisesti lukuunottamatta koronavuosia 2020-2022. Mielenosoitusta kehitetään vuosi vuodelta paremmin yleisöä ja asiaamme palveleviksi. Tutustu aiempiin mielenosoituksiin vilkaisemalla videot!

Koronakatkon jälkeinen herättelymarssi.
Vuoden 2018 kattava marssivideo.
Ensimmäinen Turun Hamppumarssi.